Bloggpost

Google Power Search

I kurset har vi blitt oppfordret av Arne Krokan å gjennomføre et kurs i Google Powersearch. Kurset er til for at vi skal kunne blir enda bedre på å søke på nettet, spesielt rettet mot Googles søkemotor. I dette innlegget skal jeg gjennomgå kurset på en lett og oversiktlig måte.

Hva er Google Power Search?

Google Power Search er et gratis videokurs på nettet. Det er designet og laget av Google selv, og er en innføring i hvordan søkemotorene deres fungerer. Av alle søk er det hele 95,51% som ble gjort i Google. Det er et lettvint verktøy som gjør det enkelt for alle å finne frem til informasjon, underholdning og masse mer. I tillegg til dette kan du finne alt fra nettsider med kjøp av klær, flybilletter, bilder, oversetting og fakta om sykdom. Men vet vi egentlig hva som er den optimale søkemetoden, og er vi klar over hva det kan ha å si for resultatet du får opp?

Under finner du en liten videosnutt som forklarer hvordan Googles søkemotor fungerer når du søker på noe. Videoen er hentet fra kurset.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=kfgJrR-V7Pk&feature=emb_title
1.Filtrer etter farger

Det første bilde under viser søk før vi har filtrert etter farger. Da søker du først på et spesifikt produkt eller ord i Google, og får derfor opp alle mulige varianter av ordet du søkte på. Under har jeg søkt på «blomst», og har derfor fått opp både mange forskjellige typer blomst, men også i forskjellige farger. Om du ønsker deg en spesifikk farge på blomsten, slik at du slipper å lete gjennom alle bildene for å finne akkurat det du ønsket, kan du filtrere etter farge. Det gjør du enkelt med å trykke på «verktøy» rett under søkefeltet, og du vil få opp et panel. Da velger du som vist på bilde nr 2 «alle farger», og velger deretter den fargen på blomsten du vil ha. I mitt eksempel har jeg valg å trykke på fargen «blå», og får derfor opp blomster som kan assosieres med fargen, eller har den bestemte fargen på seg.

2.Søk etter tekst

Se for deg at du sitter å skriver hjemmeeksamen, og du trenger å vite noe om et spesifikt tema. Du blir da kanskje nødt til å lese gjennom en lang artikkel på nettet for å finne svaret på problemstillingen din. Et triks som gjør disse situasjonene mye lettere er; CTRL + F samtidig. Da for du opp ett søkefelt i artikkelen, slik at du lett kan taste inn ordet du leter etter. Det blir da mye lettere å få tak i den informasjonen du trenger.

3.Ekskludere ord

Når du skal søke i Google, er det ikke alltid det kommer opp det du ønsker, selv om søkeordet ditt er riktig beskrivelse av hva du leter etter. Et tips her kan være å utelukke ord i beskrivelsen som du ikke ønsker å få opp. Dersom du for eksempel ønsker deg en oppskrift på laktosefri grøt, kan du enkelt finne oppskrifter på dette ved å utelukke og ekskludere ordet «laktose». Det vil da se slik ut i søkefeltet ditt «Grøt-laktose». Dette er en mye lettere måte å søke på, da du får opp det spesifikke du lette etter. Under ser du et bilde som demonstrere hvordan det fungerer.

4.Søke med bilder

Om du ønsker å finne ut noe om et spesifikt bilde du har, kan du legge inn dette bilde i Googles søkefelt. Da vil google finne ut mer om selve bilde, og det verktøyet finner du i søkefunksjonen på Google, hvor du enten kan legge inn linken til bilde eller legge inn selve bilde.

Disse fire stegene skal være med på gjøre deg til en bedre søker i Google. Om du ønsker mer informasjon rundt dette anbefaler jeg å ta kurset selv. Under finner du linken til det;

https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/unit?unit=2

/AndreaVanglo

Mitt navn er Andrea T Vanglo Olsen og jeg er 21 år gammel. Jeg tar bachelor i HR og Personalledelse ved Høyskolen Kristiania, og går andre året. I år tar jeg fordypning i Digital Markedsføring, og det er grunnen til at jeg har startet denne bloggen. Følg med dersom du interesserer deg for akkurat dette, du også.

Én kommentar

  • Frida

    Du gir leseren en veldig fin innføring i hva GPS er, og dette skaper en fin innledning til resten av innlegget. Det er også veldig fint at du har tatt med bilder som illustrerer hvordan man utfører funksjonene du snakker om i innlegget.

    Eneste jeg har å pirke på her er at jeg skulle ønske du skrev et par setninger om at du videre i innlegget vil presentere noen triks du lærte på kurset e.l, her er det en litt brå overgang. Det andre er at det mangler mellomrom mellom tallet og ordene i listen din.

    Stå på videre, du skriver veldig bra 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *